Wednesday, March 30, 2011

kenangan BROGA HILL !! ~26 march 2011~

wooooaahh!!
truje nye ambo..
na p BROGA la kengkawan.. oyeeaahh!! haha..
saye sgt truje la.. huhu..
pagi2 lgi kol 5.30am aku da terjage even alarm blom pon b'bunyi lagi.. nmpak benor k'xcitedannye an3.. haha..
ku tgk sblh aku, eh bukan my roomate sygs laa yg tdo cni, p org laen lak.. ku trus kuar pintu blik tgk bilik budak2 nieh, msg2 gelap je lagi.. trus ku kol sensorang.. depa sume da bgn xcept dak yg lagi sorang nieh.. susa bena na kjotkan dak ni ehh.. haha.. akhirnye kami p mandi dlu then bru gerak die.. haha..
then, da siap2 pa sume, solat mntak doa moge d'permudahkan perjalanan sat.. huhu.. kami trus mnuju ke kreta.. on col ngan wan sat.. halamaaakk!! bru bgn... adooiii... giler ahh !! sir da pon tgu kt sane, so kami t'pkse la na ta nak kne b'himpit2 lam kete 7 orang.. lawak seyh.. na p broga pnye pasai kan.. sanggup tu!! hahaha..
hurmmm sampai ja tempat yg di tuju, fulaammmaakk!!
mang terbaek laaa... org giler rmai kot.. kete penoh kt park 2.. kne saje caj rm2.. settle baya, tros b'kumpol..
kononnye na p tgk sunrise.. hurmmm, hampeh bile tgu sorang2 smpai.. da melepas...
tape la geng, aslkan kite dapat gak hiking 1 clas an3.. syiiookk3!! yeaahh!! haha..
hurmmm.. kami pon mulekan perjalanan slow2.. then makin lame makin penad.. sengal giler2 kaki nieh.. ase na trun balek pon de.. huwaaa!!
tp dgn smgt yg de.. aku ta kire gak.. aku msti smpai kt puncak.. so, na ta nak aku troskan gak pendakian aku.. oyeeeeeaahh!! haha..


    

   
posing luu smntara menunggu rakan2 yg laen smpai.. sempat agi kan3!!

  
bersama2 sir kidz omar yang menjadi hiking guide kami..cewaahh!! haha..

bermulanya pendakian kami ~


snap2 sayangs2 sume ~

 baru level 1.. masing2 da penad.. lex luu.. haha

can u c dat?? tgi wooo... absolutely extreme laa.. hoho

2nd level.. aaiikk!! truje skjap bile geng2 ni pon de.. ohoiii.. sygs la korang2 sume coz mnepati jnji..hehe


pabila si gadis2 jumpa kamera.. ohooii !!
snap2 !!

3rd level.. mium sat.. kumpol tenaga balek..haha

pasangan couple ni laa.. so sweet la korang2.. ehem3..


 4rd level as a last level.. waahh!! tgk3!! truje3!!
1 clas berposing,.. cayalaa.. terbaekk!!
waaahh!! shemart.. nice rite!! love diz pic.. haha
wink2.. ~~

semuanya tampak indah rite... hurmmm..
tp bukan i2 yang sebenarnye..
sungguh dugaan bile tibe waktu utk pulang, ade bnde yang ta d'ingini berlaku..huhu
sumenye sala aku.. kalaula aku ta ikot kata ati aku time 2, knpem2 bnde sume ni ta kan terjadi.. 
pabila suara ati telah b'maharajalela, segala bnde yang ta bole d'buat pasti ku rase seolah2 ku mmpu buat..
n now ku trime akibatnye.. aku melompat ke bwh smpai tersala trjunan yg akhirnya makan dri aku sdri..
lutut aku tetibe b'bunyi 'craackk', aku kaku.. terduduk.. ta terkata.. aku diam seribu bhse.. suare sekeliling ku pon da ta ku hraukan.. ape yg b'maen d pikiran aku hnyelah KAKI PATAH.. tp aku still bole tahan n saba.. aku ta nangis.. sbb aku ta na org laen risau.. dengan segala kudrat yg aku ade, aku cube bangun, aku cube b'jlan..tp.....
sekali lgi die bunyi.. tmbh plak dgn kaki ku lembik semacam.. aku ta terdaya na bgn time 2.. aku menjerit sekuat ati time 2.. aku takod.. aku risau.. aku da ta pedulikan org laen.. kaki aku?? kenapa cmni?? nape bole smpai cmni?? aku risau.. aku menangis.. aku keliru.. aku bingung.. ape yg bermaen d mnda aku hnyelah kaki aku.. kaki yg aku rase selama ini bole bergerak pantas kemana shaje, tp... mgkin kaki ni juga la yg akn mncacatkan aggota badan aku.. di cni aku masukkan sekali gmbr2 perjalanan aku n kawan2 semasa mereka cube tok membawa aku trun pulang..

keadaan beberapa minit selepas jatoh~

kaka badan sasa yg bnyk b'jasa bntu aku semasa trun~

tgk mereka2 dgn muka serius.. sdgkan aku?? bole plak gelak2 time nieh.. ishh3~



 pelbagai cara mereka gunakan.. smpaikan da jadi superman da nieh..
oppss!! superwoman laa.. haha
 macam maen tarik2 tali pon de gak nieh.. hadooii..haha


escort depan dan belakang... terbaek la korang!!
sangat2... terharu aku..huhu

botak a.k.a. azrie, bnyk membantu bg semangat dgn 'kata-kata' hikmah beliau.. haha




die yg sentiase ade d'cc saye.. trime kaseh awak~


 ber'pixca dlu sblm meneruskan perjalanan.. haha

hurrrmmm.. trime kaseh korang2 sume... aku ta tau na ckp pe da.. hnye ucapan trime kaseh saje yg mmpu kuucapkan.. selebihnye hnye Allah yg mmpu m'balasnye.. aku sangat2 b'syukur kerana punyai korang sebagai kawan aku.. aku ta sangka smpai bole jd cam2.. korang2 mang terbaek.. aku sangat2 ta sangka yg korang sangat2 bersatu padu n k'ikhlasan yg korang berikan sangat2 jelas terpancar even b4 diz kite 1 clas de je yg ta ngam.. ini lah hikmah sebalek pe yg berlaku.. aku sangat2 la berterima kaseh padamu yaAllah kerana akhirnye kau bg rahmat sebegini rupa shingga mereka bole bersatu padu di saat2 yg genting cmni.. hnye padamu ya Allah ku mohon utk m'balas segala jasa2 mereka.. segala hasil penat lelah mereka membawa aku turun.. insyaAllah tidak akan ku lupakan.. ameen..
kepada sir kidz omar.. saye mohon b'juta2 keampunan pada sir coz tlah m'nyusahkan sir.. saye mohon maaf sbb saye buas sgt time 2..ta pndai jge dri sdri.. smpai bnde jdi cmni.. huhu..saye sangat2 mintak maaf pada sir.. hanya Allah yang mmpu blas jasa sir..
n trime kaseh kerna sudi membawa kami 1 clas p BROGA HILL.. kalo ta, ntah smpai bile la kami dapad naek puncak broga 2..huhu
nnti pas saye sihat, kite p GUNUNG LEDANG plak na ta sir...nggeeeee~
kenangan di BROGA HILL ~ 26 MARCH 2011~
1 kenangan yg TERINDAH  yg ta mgkin dapad aku lupekan.. insyaAllah.. trime kaseh kawan2 kerana beri kenangan yang ta mgkin kite dapad d mne2 lepas ni..huhuhu.. :)

Monday, March 7, 2011

Kepada kawan-kawan kelas aku DAB 3
Tadi tengah-tengah dok belek you-tube
Aku terjumpa la video cara-cara nak drawing
Bagi shadow kat drawing
Colour drawing 
Korang tengok la video nie
Mane tahu berguna tok korang


video


video


video


video


Harap video nie sume leh bantu korang la
Nanti aku cari video laen lagi 



Saturday, March 5, 2011

Sedikit permintaan dari Naughty Boy

Aku hargai masa yang korang luangkan untuk membaca ape yang aku postkan kat blog aku nie.
Walaupun aku rase korang maybe jemu bace,..hahaha
Ea la an, cite aku ape la sangat.
Tak ada kaitan dengan hidup korang pon.
Aku juga gembira bila korang bagi respon dengan klik kat ruangan "reactions"
Tapi aku lagi gembira kalau korang semua komen
Baru aku tahu sape yang rajin bace blog aku nie
AHAHAHA
& boleh aku tahu pendapat korang
Maka aku pon boleh bwat pembaharuan
Upgrade apa yang patot~
AHAHAHAHA
Aku ucapkan terima kasih sekali lagi pada yang sudi membaca
Teruskan membaca ea ^_^

You lift my spirits again

Setelah hampir seminggu semangat aku hilang
Malas buat kerja
Buat itu ini tak jadi
AHAHAHA
Hari ini semangat aku kembali semula
Gara-gara seorang wanita bernama Susan Boyle
????
Ape sebenarnya dah terjadi?
Mesti korang hairan an
HAHAHAHA
Minggu nie aku rase la kan memang banyak dugaan Yang Maha Mengetahui bagi kat aku
DIA ingin menguji aku
Dan aku bersyukur ke hadrat-Nya
Aku berjaya tempuhi ujian yang DIA berikan
Walaupun aku tak pasti sama ada aku lulus ataupun tidak
Setelah aku melihat video klip Susan Boyle
Aku kembali sedar
AHAHAHA
Aku upload videonya untuk korang semua



video


Video ini yang mengembalikan semula semangat aku yang hampir hilang itu
"Susan Boyle yang tidak ada rupa
Dah la gemuk, tak lawa
Ada hati nak jadi penyanyi profesional
Boleh ke??"
Mungkin itulah tanggapan pertama orang Amerika terhadap dia
Dengan berani dia berdiri di atas pentas dengan perasaan yang gemuruh
Bertekad untuk menjadikan impiannya satu kenyataan
Iaitu
"i wanna become a profesional singer like celine dion"
Ramai yang mentertawakannya
Bahkan ada yang membuat muka yang menjelikkan
Menunjukkan bahawa tidak yakin yang dia suatu hari nanti dapat merealisasikan impian dia.
Kerana dia tidak ada rupa
Tetapi ketika dia mula menyanyi
Menyanyikan lagu di atas yang bertajuk " I dreamed my dream"
Baru mengeluarkan suaranya
Ramai yang terkejut
Terpesona dengan suaranya
Dan sekarang dia berjaya merealisasikan impiannya itu
Yang dulu orang ketawa mendengarkannya
AHHAHAHA
Aku mula tersedar~!
Apa tujuan aku datang ke Beranang ini
Segala impian aku yang aku bawa dari Ipoh
Untuk siapa aku ingin tunaikan impian ini
Dulu semasa semesta 1, aku mempunyai hanya 1 impian
"aku ingin melihat ibu ayah aku duduk diatas sofa sebaris dengan pengetua"
Aku tulis impian aku itu di atas sehelai kertas
Aku taknak ibu bapa aku duduk sebaris dengan ibu bapa yang duduk kat atas kerusi plastik semasa melihat anak mereka graduate
Aku nak lihat ibu bapa aku duduk atas sofa sebaris dengan pengetua
Setimpal dengan segala usaha dan jasa yang mereka curahkan untuk aku
Impian yang aku terlupa
Aku pun tak tahu kenapa aku terlupa
Mudah-mudahan aku boleh genggam impian aku ini sampai aku graduate
Aku sebenarnya tengah marah kat seseorang tapi selepas tengok vidoe nie teros aku tak jadi marah
Aku pikir balik itu hak orang tu, so dia boleh buat apa yang dia nak
Aku tak patot marahkan dia
Mudah-mudahan juga perasaan yang aku rasa sekarang nie kekal selamanya
Jangan asyik nak naik darah aje
Doakan aku eh korang semua
Sayang korang semua lah~!!


AHAHAHAHA
Semangat aku dah kembali
Thanks! because "you raise me up"