Sunday, January 22, 2012

Semalam 22 Januari 2012

Aku panaaz ati jer dengan jiran sebelah kiri umah aku kat Ipoh
nak jer aku bg penampaq
Memang xleh buat bini pompuan tu
Sebab??
1- Kuang ajar dengan orang tua
2- Maki hamun orang tua
3- Ibu aku pulak tuh

Sape x marah kalo orang lain kuang ajar dgn mak kita???
And sape xmarah kalau mak kita xbersalah kene maki dengan budak yg lebih kurang baya aku then perempuan plak tuh.

Punca???
My father kuarkan kereta sebab nak pegi trip ke Cameron Highland
Saje bwak family jalan-jalan sempena dapat cuti raya cina an
Then sementara tunggu my mom kunci pagar, my father parking depan umah jiran
Bukan masok laman luar umah dia
My father park kat atas jalan raya k!
That's not ur area rite???
Then leh plak pompuan kuang ajar tu maki my mom
My father pon mengamuk la nak bg pompuan tu PENAMPAR
Aku pon nk rase cam nak bg jer
Haish!
Jiran sebelah tu jenis buat hal sendiri
Kami ingatkan pendiam 
His father and my father rajin pegi surau depan umah 
But depa buat donno jer
Haish
My father pun xtahu nak cakap pe dah.
Geram pon ada aku tgk bapak aku tuh

p/s :: i worry thinking about my mom alone at home. If she touch my mom, she DIED !

Thursday, January 19, 2012

Broga Hills Second Time

Salam
Mornink guyz
I just wanna say GONG XI FA CHAI
To all Chinese Malaysia and also to da world.
HAHA
Pagi-pagi Jumaat cam nieh dah speaking.
Limau jgn lupa bg eh.
2-3 biji jer, jangan bagi sekotak.
Tak larat den nk makan
Sekarang jam menunjukkan kol 7.57 AM
But aku still xpegi kelas lagi
Dah siap hensem-hensem dah nie pakai baju melayu nak pegi kelas
Bumi Semenyih hujan selebat-lebatnya
Alhamdulillah, dah lame gak rasenye x hujan lebat
HEHE
Students yang ada kelas pagi nieh memang seronok ahh
Kelas macam cancel jer.
Jap lagi or tgh ari aku dah nak balik ke kampung halaman
Sempat lagi post new entry right???
HAHAHA
Bukan pew, sementara internet masih lagi laju baik aku post awal-awal.

Seperti yang di planning, akhirnya pegi jugak aku dengan membe-membe aku mendaki BROGA HILLS
Dekat jer dari umah sewa aku
Lebih kurang 10-15 minit naik moto.
Tempat tu berdekatan dengan Nottingham University.
Sebab tu Semenyih dengan Kajang penuh dengan awang Africa
Haish
Aku, Paan Muhajjir and Paan Husin jer pegi
Nanti aku introduce dorg ea
Planning cam ramai jer yang pegi
Mybe masing-masing ada hal an
But aku xkesah asalkan aku dapat naik Broga Hills for da second time

Haaa, sekarang nak kenalkan 2 orang membe yang rajin temankan aku
Dorang la yang bawak aku naik Broga Hills nie
HEHE ok !

First candidate nie namenye Farhan Muhajjir
a.k.a Paan or Muhajjir
Tapi aku panggil Paan jew.



And yang nie pun Farhan jugak tapi Farhan Hussin
a.k.a Paan or Hidong
^_^



Yang nie xpayah kenalkan
HIHI
Die nak low profil
HEHE
Dah macam mandi jer
(idong cakap haha)

Bukit Broga nie ada 3 tingkat
Kami hanya sampai kat first level jer
Sebab time tuh dah nak gelap
And kaki aku pon dah x larat nak naik lagi
Kat atas tuh sempat ahh snap beberape gambar
Nak tengok??? 






Ada gak gambar kawasan sekitar tapi cuma kat perhentian pertama jela
Second ngn third x snap sebab tak pegi
Lets see the miracle creation of ALLAH
^_^





Sekian~
<3

Monday, January 16, 2012

Jalan-Jalan

Errrrr
Evening allz 
Hehehehe
My pena arini about "Jalan-jalan" aku di hujung minggu baru-baru nieh
Ari sabtu yang lepas membe aku ajak pegi suatu tempat
Kemane?
Batang kali, Selangor
Nearest Kuala Kubu Bharu i think
Rumah nenek membe aku tuh
Dia ajak pegi kutip buah kat dusun
Nak wat cerita but xd gambar 
Shit !
HAHA but i just want pen a few line 
Membe aku inform cakap kol 1 petang follow dia pegi sane
Then aku yg mamai pun siap-siap la
Dia datang kol 1 lewat cikit bape minit 
Dia Radzuan Afifi a.k.a fifi, Farhan Hussin a.k.a paan (idong) and Zubir a.k.a Zac Shinoda
Termasuk aku 4 orang kesemuanya yang pegi
Sampai umah nenek dia lebih kurang kol 3.30 petang
First time aku sampai situ
Sampai- sampai makan tgh ari jap 
(Tengah ari kew?)
Then dengar nenek dia berleter kat dia
@#$%^&*()
HAHA
nak tahu sebab ape? 
Sebab dia dah janji dengan nenek dia nak datang semalam (Jumaat)
But sebab dia penat dia terpaksa tunda
Nenek dia dah siap masak lauk dah
Tu pasal lah die kne leter ngn nenek dia
HAHAHA
Antara dia, mak dia ngn nenek dia
Dia cakap lah, nenek dia punya leter paling POWER !!
Dia pon terdiam bile nenek dia berleter
HAHA
Then kiteorang gerak pegi dusun Fifie
Kiteorang amek pulasan ngn rambutan
perrghhh! penat shiiottt~
Panjat pokok lagi tuh
Lebih kurang kol 8.30 malam baru gerak pas mandi manda.

Then cite ari sabtu plak
Aku pegi Air Terjun Gabai for second time
Best3
Sebelum sampai sane jumpa satu tempat cina ngn kristian
Kat sebelah kiri sebelum sampai Gabai korang akan nampak Nirvana Memorial Garden
Then Nirvana Christian Memorial Garden
Then korang akan jumpa satu tempat perkelahan 
Tempat ape tuh?
Sungai Tekala 
Bagi aku mandi Gabai lagi best dari Tekala
Sebelum sampai Gabai korang akan lalu kat Empangan Semenyih
lawa pemandangan dia
Nanti aku post gambar kat empangan tuh

Finally baru sampai Air Terjun Gabai
Bayaran masuk Gabai RM1 satu kepala
Ada la snap beberapa gambar ^_+












Gambar kat empangan nanti aku upload ea ~ <3

Friday, January 13, 2012

Hujung minggu ka?

Mornink allz
Sekarang jam menunjukkan pukol 5.37 pagi ari Sabtu
Aku baru balik dari down town Cheras
Saje teman membe nak beli barang kat sane
Sampai sane usha-usha barang kejap then terus pegi karaoke
RM10 sejam kat belakang down town tu
Tempat memang mengecewakan lah bagi aku
Dengan speaker pecah, lagu xbanyak tapi layan jela
Duit dah bayar an~
Aku amek sejam je, naseb baik sejam.
Tak la rasa rugi sangat
HAHA




^_^ Nie gambar time tengah karaoke
Lebih kurang pukol 2 pagi
Then lebih kurang kol 3.30 pagi gerak balik umah.
Sebelum tu singgah kedai mamak kat kajang jap
Isi perut lapar~ hehe
Kedai mamak tu dekat dengan Metro Point Kajang
Aku pon order la 2 keping roti kosong kuah dal dengan sambal
Air teh tarik. hihihi





HAHA
That's all
Kalo ada orang ajak aku kuar, memang aku kuar arrr.
Aku jenis suka merayap tapi belah malam. 
peace V ^_^. <3

Video Birthday Wak Japi

Salam.
HIHIHIHI
Entry kali nie just nak post gambar kat kedai makan tadi.
And video semalam tapi gambar gelap
Segala gambar-gambar yang telah di ambil dan video-video akan diletakkan terus di sini.
Sebab ape?
Sebab CACATAN HARI INI, KENANGAN DI KEMUDIAN HARI.
Semua ini akan menjadi kenangan.
A nice memories
Let's tatap sepuas-puas



Yang nie membe aku
Yang pakai sweater putih tu demam
Sian kat dia (Betol nieh, xmain-main)
Tu pasal la muka cam tu HAHA
Sebut pasal demam nie an3, aku nak sebut la pasal benda yang aku x suka
Demam nie salah satu benda yang aku tak suke
Selain tu:
- Selesema
- Bunyi lalat menghurung
- Bunyi nyamuk berdesing kat telinga membuatkan tangan aku ringan semacam je nak tampar pipi tapi karang aku plak sakit~




Sekarang kolej aku dah pakai mesin nak bajak tanah
Kira baru nak Up lah.
Tak kesah la baru nak Up ke or whatever.
Janji kami dapat belajar benda baru
^_^

video




video

Inilah video Wak Japi kene prank
Tengok3 ea~ <3

Pekena kawan

Hoit oit hoit !
wazzup allz
sihat? demam? batuk or selesema?
Yang tak sihat tu rajin-rajin jumpa doktor k
Kalo klinik kerajaan sesak n orang ramai, pegi la klinik swasta
Kena charge tak sampai RM50 pon

HAHAHA
Aku bukan nak sembang pasal sihat or x
Arini aku nak post pasal kisah semalam
Aku kalo post xsedap kalo xd gambar but gambar semalam rosak
So, arini aku just taip jela
10 Januari bufday Ahmad Zhafri bin Hamidon
Classmate aku
Ingatkan xnak prank dia, malas la katekan
haha
Tapi hati aku rase panas plak ngn pe dia cakap pagi semalam kat pustaka kolej
Dia sembang lebih kurang begini:

"Ape nie NB, kate nak prank aku. tak de pon.
Aku dah sedia nie, xgertak pown.
Lek je aku, xlari"

HAHA Dush! Dush ! Dush ! amek kau !
Malam semalam kau dapat air soya basi mixed with abu rokok
+ pencukur bulu + etc.
Ingatkan nak bagi air stokin but tak sempat buat
Bufday sape ntah kene air stokin
Pergghhh! bau xilang 2-3 ari.
Keliling taman la main kejar-kejar
Pakcik depan umah sporting siap gelak-gelak lagi
Makcik sebelah umah plak kerek

" Adek, tolong diam sikit. Makcik ada baby nieh"

kami paham then mintak maap. Bleh plak makcik tu cakap

"Dah buat salah mintak maap, dah buat salah mintak maap"

Memang ati gua panasz je
But xkesah la.
Baru pindah sebelah jadi cam tu plak. haish -_-''

Errr, korang nak tahu sesuatu x?
Sian kat NB~
Tuan rumah naikkan sewa RM650 sebulan.
Mane aku nak chekorrrr??
Dah la semalam lektrik kene potong.
Nak gak potong hehe
Bukan xmampu bayar but cam bese la.
Time nak kutip duit la paling susah.

And NB nak bagitahu satu fakta pasal roomates NB
Ingatkan nak post dalam FB tapi ramai sangat plak kenal.
Aku perkenalkan nie sebagai "H" (bukan nama sebenar haha)
Faktanya begini:

"Mengikut Sejarah, NB tak pernah berjaya mengejutkan H pagi-pagi buta tok pegi kelas kol 8pagi.
orang lain cakap sekali jer, senang plak dia bangun~. Lu ada x puas hati ngn wa ke bro. nie nak nangis nieh ! hahaha"

Panasz3 !!

P/s:: kalo aku dapat Voucher RM200 tu, dalam pikiran aku dah ada satu buku. Tak tahu la nak kate ilmiah or x. Harga sebuah RM100. Memang dah lama nak beli. Shit ! Akhirnya daat peluang. Mintak-mintak ada lagi buku tu version Malayz. Kalo dapat beli buku Conan banyak-banyak pon ok gak tapi duit orang an3? so, xjadi lah beli. Aku dengan adek laki bongsu aku peminat Naruto and Conan V ^_^ peace~   <3

Thursday, January 12, 2012

Kalumpang Resort

Hye allz
Harini nak kuarkan entry pasal kem PSN di Kaqlumpang Resort.
Post nie dah lama nak kuar but pasal broadband di kampung halaman lembab.
So, cerita tertangguh.
Bila nak post balik tak ingat plak cerita
Puas aku dok mikir haha
Btw, Pegi ke Kalumpang Resort bersama membe-membe sporting memang best
Nice memories to think back.
Disebabkan wa tak ingat cerita, wa hanya post gambar jela.
Sumber daripada rakan-rakan yang pegi ke sane
Layanzzz !!!






















Kumpulan Juara keseluruhan k ! Superman !!!

Nie kumpulan Batman. sori lupa nama kumpulan hihi

Nie plak kumpulan Spiderman. dush ! dush !

Kumpulan Ultraman. ZZZzzz !!

Haa yg nie plak kumpulan errr X-men kan3. den lupa lah



Aktiviti jungle tracking weee~






Gambar nie time nak kenekan penceramah. 





















Haaa nie la name dia Untung ~ binatang sarkas paling popular kat Kalumpang Resort nieh hihi




p/s:: nie jela gambar yang ada. yang x upload tu jangan marah. Mybe sebab gambar kabur and sori Gambar-gambar nie xbersusun. hihihi <3 ~