Thursday, May 19, 2011

CN Blue & DBSK

tak tahu nak buat ape dah
nak tido tadi maghrib dah tertido sampai kol 11 malam
jangan amalkan selalu ea haha
bangun mandi, solat, keluar makan, bukak fb kejap, susun folder, download cerita korean
tajuk "one mom three dad" dengan "Coffee Prince"
selepas naughty gurl keluarkan post pasal lagu Love Light by CN Blue nie
aku pon cari la lagu lain, mane tahu kot-kot best
cari punya cari tak jumpe
sebab ape? sebab aku cari ikut rating
kalau rating die berjuta-juta baru aku tengok video die
pas cari punya cari satu pon tak cecah juta
last-last nak tak nak kena la tengok vids die plak
aku lebih suka tengok "Live" daripada tengok "Music Video"
akhirnya aku dapat dua lagu yang boleh kira enjoy gak la dengan lagu nieh
layan~


               
I'm A Loner ~

Love ~

lagu nie tak slow ea naughty gurl hahaha
cam nie baru la enjoy cikit
pastu aku nak post lagi satu kumpulan
bagi aku kumpulan nie memang legend
lagu best, persembahan pon not bad
nama pon ada banyak gak tapi aku kenal dengan nama DBSK
DBSK = Dong Bang Shin Ki
aku tak tahu pe maksud dia HAHAHA
ada yang panggil TVXQ and lagi satu nama aku lupa
sekarang, kumpulan nie dah berpecah
rugi plak
2 orang stay as DBSK, lagi 3 orang organised JYJ

aku post beberapa lagu yang aku minat dari kumpulan nie k

Stand by you ~

Survivor ~

Mirotic ~

p/s: asal aku post sume pasal korean haa??? -_-''....

Wednesday, May 18, 2011

A-yo by SHINee

Love Light by CN Blue
best jugak la lagu tuh makcik
den pon dah buat music box tok makcik nie haaa
suka lah tu an ~

A-yo by SHINee pon best gak
hahaha taknak kalah tu
rase-rase kalau dengar dua-dua lagu nieh pun tak kesah an??
haaaa,..cam tu lah
dengar eh

Tuesday, May 17, 2011

C.N.Blue - Love Light ♥♥~

lagu yang buatkan saye sentiase tersenyum ... (:
walaupon die kata lagu ni slow, saye ttp na suh die dengar.. hahaha.. =P
untuk die.. ~



p/s : awak ta suke ke, ape ke, kena gak suke !! kejam owhh.. haha =P

Sunday, May 8, 2011

explode

ape nak cerita eh, erm....
firstly aku nak bagitahu semua orang bahawa aku bukan orang yang suka bermesej
aku pon tak tahu la kenapa?
kalo orang selalu sms aku, memang kadang-kadang aku tak layan
maap le, nie la tabiat aku sebenar
tak percaye? tanye la membe baik aku syafiqah a.k.a. eqah man
sebab ape ea? sebabnye cuba korunk fikir, ari2 sms orang yang sama korunk cerita ape hah?
korunk nanti jangan tacink dengan aku plak
aku just bagitahu ape yang aku rasa

pastu, aku pon bukan orang yang pandai berkata-kata
tak reti nak ungkapkan perkataan sayang
sayang tu memang sayang tapi aku susah nak menunjukkan sayang
sampaikan aku rase tak layak plak tok die
sms kejap pastu hilang, kadang-kadang (selalu la) sampai tak sms 3-4hari
rugi la dia dapat aku
(die mesti cakap "perlu ke cakap macam tu"),..hehe
sebab tu die tulis aku ada tapi macam tak ada, aku dekat tapi macam jauh
tak percaye?? tanye wahida othman a.k.a ida

baru-baru ini aku mendapat satu pengajaran daripada sebuah cerita
1- walau apa pon berlaku atau ada masalah, selesaikan time tu jugak. sebab ape? sebabnye cuba korunk fikir, isi durian kalo kita peram lame-lame, nanti akan jadi ape? baju kalo rendam lame-lame, nanti akan muncul ape? jawapannya akan jadi tempoyak and baju tu akan mula menunjukkan simptom-simptom necrotic (bintik-bintik hitam)

2- jangan fikir kalo korunk simpan masalah, tak cerita dengan orang lain sebab taknak kerohkan keadaan, korunk silap BESAR. simpan sebab nak jage hati orang lain. sebenarnya pendam masalah tu akan menimbulkan masalah lagi BESAR punye. dulu korunk sakit hati tp sbb fikir benda kecik je an, so tak payah la nak kecoh-kecoh, sekarang lagi sakit ati akibat dari sakit ati yang lepas dan yang terbaru nie.

3- antara orang 1,2,3: yang paling BAIK sekali adalah orang ke 3 dan yang paling JAHAT sekali pon orang yang ke 3. so, BEWARE !!! maksud aku kalo ada tak puas ati kat orang lain, jangan suruh orang tengah sampaikan. nie bukan nak kate orang tengah tu jahat. dak!! tapi manusia melakukan kesilapan an3. kita sampaikan cerita A-D, die sampaikan cerita A-Z. full version padahal kita baru je film separuh jalan. beringatlah semua

sekarang nie, aku masih lagi on9 fb but jarang
dulu boleh cakap 12jam aku on9
bukak pagi, malam karang or mybe pagi esok baru bukak
bukak pon 5minit
itu pun nak tengok ape berita-berita terbaru
tak nak la ketinggalan plak nanti
karang aku balik ipoh, membe-membe aku sedap-sedap bukak cerita kedai kopi
aku dok ternganga je
tu yang aku tak suka tu
arini jer aku bukak lame (malam nie)
tu pon aku biar sebab nak update blog nie

lagi satu, jangan la cerita kat aku pasal maharaj lawak or AF
aku memang tak layan
menaikkan bil air liur korunk je nak ceritakan kat aku
poning den nie ha

beralih kepada music kejap eh
dulu aku cakap aku minat Celine Dion and Mariah Carey
aku dah bungkus album dorunk, simpan dalam kotak letak bawah tangga rumah
lepas tu music aku beralih kepaaaadaaaa.... ermm
ha!! SNSD and Susan Boyle
tu pun aku balut, simpan dalam beg letak atas almari dapur, ruang tamu dengan bilik
ape yang aku nak sampaikan sekarang nie ialah rumah aku dah semak dengan kotak-kotak and beg-beg yang aku letak merata-rata tuh
HAHAHAHA
memain jer
sekarang aku layan satu kumpulan nie je
dari korean, terdiri dari 5 orang semua lelaki
group SHINEE
first lagu aku tahu LUCIFER
(sambil menyelongkar almari, baju-baju melayang akhirnya terjumpa sebuah file lame)
gimik je ^_^
aku taip lucifer kat u-tube lepas bace satu artikel kat fb
ada satu perkataan menarik je aku bace, tu la words die LUCIFER
aku bukak google translate nak tahu maksud
rupa-rupanya orang kristian panggil ketua iblis dorunk lucifer
pastu aku bukak kat u-tube nak tengok kot-kot ada video
terjumpa plak video shinee
sebab ape aku klik shinee vids tu? sebab aku memang suka tengok video-video dance
aku klik and then rase cm best plak
nak dengar??
kita kembali selepas iklan maggie,..jap, nak upload

video
                                             LUCIFER

pastu selongkar lagi
banyak gak lagu-lagu dorunk best
1- Lucifer
2- Hello
3- Ring Ding Dong
4- JoJo
5- Wowowow
6- Juliet
7- Stand by me

semua vids ada dance kecuali "Stand by me"
ketok-ketok la pintu U-tube kalo nak tengok more video

video
                                             HELLO


video
                              JULIETTE & RING DING DONG

video
                                            WOWOWOW

video
                                               JOJO

video
                                          STAND BY ME

err, one more thing
TELUK SENANGIN!!!! I COME BACK !!!!!!
dulu aku, din, jep, wan ngn bulat pegi teluk senangin kat LUMUT, PERAK
seingat aku la
baru-baru nie aku pegi tempat ada name teluk gak
TELUK KEMANG, PORT DICKSON, NEGERI SEMBILAN
pegi dengan angkatan mentor mentee Miss Tim
ada gambar tapi nak download ke tak ha?hurm fikir dlu deh
download je lah, korunk pon nk tengok jugak an ^_^
kali ini kaki ini akan jejak sekali lagi ke tempat yang bernama TELUK SENANGIN
HUREEEYYY!!!


TAJUK: PERCUTIAN KE TELUK KEMANG MELALUI PROGRAM MENTOR MENTEE

bergambar dengan member satu batch
panggang ayam dulu sebelom mandi

 
acara membalut mumia SUCCESSFULL !!!

bergambar bersama semua


and for today, aku nak buat ucapan sikit la
sempena hari ibu yang disambut seluruh dunia
aku nak cakap SELAMAT HARI IBU kepada my mum PUAN ROSLINA YAAKUB
to mak dia PUAN ROSNI ABDUL RAHMAN 
tengok tengok tengok !!! orang sikit punya kenal nama mak die tapi die xkenal langsung huh!
hahaha gurau ja
biarlah orang tu kata ari-ari hari ibu
bagi aku hari ibu sekali setahun jer
sebab apa? sebab bagi aku, aku akan ingat ari ibu ari yang special di mana pada hari itu aku bagi hadiah, sehari suntuk teringat kat ibu, dengar lagu-lagu berkaitan dengan ibu
pada hari ibu, aku cuba kurangkan buat mak aku marah
kalau ari-ari hari ibu, larat ke korunk nak bagi hadiah?
aku tahu hadiah bukan segala-galanya 
bagi aku hari ibu setahun sekali berbeza dengan hari ibu setiap hari
sebab ape? sebab setiap hari tu ada ke korunk hargai ibu korunk same macam hari ibu setahun sekali?
bagi aku kalo sehari sakitkan ati ibu, tu bukan ari ibu
hari ibu ialah hari para ibu sedunia tersenyum dengan kita
biarlah aku ada hari ibu setahun sekali jer
ini hal aku, korunk jangan nak MENYEBOK !!! hahaha
100% my heart today stole by my mom ^_^

panjang plak post aku kali nie
ada banyak lagi aku nak cerita
sebab apa? sebab baru aku sedar memendam perasaan mendatangkan penyakit berbahaya
tapi dah la dulu
aku dah lapar nie, nak beli makan jap
kalo ada masa and aku tak malas aku post la
KAMSA MIDA !!!! ^_^

Saturday, May 7, 2011

hari esok~

hyeep all !!
tetibe rase na update blog lak..
hurrmmm... bosan sungguh la rase.. lambat btol mase berlalu..
ta sabar na tunggu hari esok.. yehaaa !!
hurmmm... knape dengan hari esok??
ce teka..ce teka.. haha..
esok aku na pegi cari something la..
tetibe teringin na pegi mencari.. na pegi maen explorace jap.. haha..
tadela.. senanye aku na pegi mencari tembikai susu je pon.. haha..
lagi 1 aku teringin na makan kari sipot sedut mak.. rendunye~  :(
mesti korang rase kelakar, kan3~
mengalahkan orang mengandung lak yang mengidam itu ini.. haha
ta kesah laa.. janji aku tahu, esok aku na dapatkan jugak buah tembikai susu 2..
really2 want to eat it laa.. sangat2~ haha..
yang sipot sedut 2 nanti kite balek pahang, kite suruh mak masak ea.. ta rugi jadi orang yang bersabar ni..hehe (sedapkan ati sendiri je pon.. huhu)
hurmmm..
btw, da alang2 update blog ni, sekalikan la jugak wish happy mothers day to all moms in d world..
especially to my mom, selamat hari mak buat mak saye,
rosni binti abdul rahman..
n ta lupe juga selamat hari ibu buat ibu si dia, name.. err~
ta interview lagi... hahaha =D
sebenarnye, aku ta pena pon sambut hari ibu ni, sebab aku rase hari2 adalah hari ibu.. sume orang sayang ibu masing2 kan.. begitu juga aku.. tade sape yang bole gantikan tempat mak aku even wanita itu..
i love u mom.. miss u too.. even baru semalam dengar suare mak, tapi hati tetap terase rendu.. rendu juge dekat abah.. gurau senda abah.. ta lupe juga kari sipot sedut mak !! sangat2 la kan.. hahaha 

p/s: miss him too.. a looott..
die dekat, tapi nape rase jauh.. die ade, tapi nape rase macam tade.. so sad.. :'(