Sunday, August 28, 2011

ceritera raya ~

alhamdulillah..
finally sampai jugak pahang !
weeeeee~♥ Generated by Social Expressions
rindu sudah pon terubat.. bahagianyee jumpe mereka2 yang tersayang..
n paling bahagia bile dapat makan kari siput sedut nenas mak masak ! 
even die ta sihat, die tetap p amek anak die ni balek, tetap masak makanan feveret anak die ni.. thanx mak ! love u laa.. hehe..
actually, abah aku ade kedai makan, kire cam warung jugak lah kan.. juz kecil2 lan, duk kampung la katakan.. so,  suda dua malam ni jugaklah aku tolong abah kat kedai.. giler penat kot.. sumpah kelakar.. aku lak da lame ta balek kan, so bile na ke kedai balek tu, na wat keje semula je macam kekok jap.. haha.. tapi tetap bez walaupon penat.. yang part kelakar nye bile kerusi pulak ta cukup kali ni.. ayooo.. ari tuh sampai gelas ta cukup.. sumpah kelakar weyhh, smpaikan kene tunggu orang abes minum lu baru bole wat air kat orang laen.. bukan gelas yang sikit, tapi orang yang ramai sangat datang.. giler sesak kot time tu.. tuhan sajelah yang tahu cmne penat nye time tu.. tapi kali ni lak, kerusi yang ta cukup sampaikan pinjam kerusi jiran sebelah kedai kami.. sumpah kelakar.. hahahaha

thanx jugak pada khairul anuar a.k.a bf along sudi menjadi posmen kami kejap tadi.. naseb kamoo ade, kalo ta, tade sape kot na p beli itu ini.. hahaha.. naseb2, sape suh kamoo dtg kedai, da disuruhnye wat itu ini..

kali ni jugak lah, aku jumpe balek kawan aku yang da lame ta jumpe.. padahal rumah dekat2 je, tapi almaklumlah kan cuti kami laen2.. so, cuti raye aje lah kot yang same nye.. so, bile die dtg kat kedai abah aku   dah dua malam ni ase cam terkejot lak kan.. jumpe lagi kau kan zakwan.. hahaha.. ko ta abes2 ngan kesengalan ko tu an.. tapi seyesly weyh ta puas na borak2 ngan ko, banyak benda na story mory nieh, tapi tu la, ko tengok la aku busy camne mase tu.. na layan ko pon ta sempat weyhh.. sory weyh.. 
btw, jangan lupe nanti raye ke 5 datang uma, aku masak special tok ko weyh.. bukan aku la, tapi mak aku la.. hahaha

okeyh, now time untuk puteri beradu.. badan pon da sakit2 dah ni.. esok, kedai da tutup untuk seminggu, n esok jugak lah aku n family tersayang na pegi shopping.. yeaaahhh ! sukesukesuke ~

so, itu sajelah kot untuk kali ni, hope anda sume jage diri molek2.. jangan nakal2 macam naughty boy tuh.. oppssss !! haha.. terindu kat die la pulak.. oppsss !! hahaha..
so, kesempatan ini, ku mohon ampun n maaf pada yang mengenali diri ini ataupun tidak..
untuk raye tahun ni jugak lah, kirenye hubungan naughty couple da mencecah setahun kalo ikut kalendar islam punye lah kan.. hehe.. alhamdulillah.. hope trus berkekalan.. amin -.-'
so, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR n kalo ade salah tang BATIN nye tuh.. hehe..
jage diri molek deh.. hehe ((:

p/s: selamat hari raya maaf zahir batin jugak lah untuk family naughty boy okeyh.. send my regards to them.. 
SALAM MERDEKA JUGAK LAH ! heee..
terime kaseh daun keladi, insyaAllah kite berjumpe lagi.. aaikkk ! haha Generated by Social Expressions

Saturday, August 20, 2011

Trip Yang Mengecewakan Tapi Best

Salam
Nie nak cerita pasal trip aku semalam ke Melaka Bandaraya Bersejarah (MBB). Plan asal just nak melawat adek aku yang belaja kat Kolej Komuniti Bukit Bruang. Tapi adik aku ajak berbuka sama-sama. Aku on jer. Teringat plak kat kazen belaja di KPM Bandar Melaka. Ajak la berbuka sekali.

Semalam aku dengan membe aku bertolak kol 11 pagi. Dengan radio kereta yang tak berfungsi (rosak). Kami pun  redah aje la. Sembang-sembang !! akhirnya kami sampai ke Pekan Seremban, Negeri Sembilan. HAHA kat sini kami sesat, pusing-pusing satu pekan (pekan ke bandar???). tak tahu jalan kuar ke Melaka. Last-last kami telepon membe, dia arif sikit bab-bab trip ke Melaka nie (ape guna kresit free, kol ajela puas-puas . . haha). Rupa-rupanya dah sampai pekan Seremban pegi teruih ja. HAISH~!!!

Kat Seremban dengan Rembau ujan. Lebat jugak la. Aku lalu ikut jalan lama, save sikit bajet. Minyak pegi balik Rm50 ja ada balance sikit lg, sekali dgn pusing-pusing kat Melaka. First pegi umh sewa adik aku, amek dia kat sana. Tak sangka plak aku Melaka bandar dia cantek tapi nak tahu fakta tentang Melaka??? Traffic light dia 99 saat. Lame tuh. Aku tahu la dia ada kira saat kat traffic light dia. HAHA. Pastu amek kazen aku dengan membe dia kat hostel depa kat Bandar Melaka. Kat sana ada Mydin besar, ada Jaya Juxco terbesar pernah aku tengok (tak caya datang p Melaka tengok sendiri), ada carefore and macam-macam lagi la.

Dah amek depa semua, kami p Merlimau, umah family angkat. Depa yang aku bwat entry pasal Puchong dulu. Yang jaga aku time kecik-kecik dulu. Jauh gak tapi ikut highway, dekat sikit. Lagipun, tak kene bayar tol pon. AHAHA. Dok sana kejap ja, sbb ingatkan nk jalan-jalan kat bandaraya tapi ujan. HUH !! bwat penat datang ja. Ingatkan nk p naik replika kapal kat river cruise tu tapi tutup plak. Macam haram ja. Last-last p kedai makan order makanan tok berbuka ja, pas berbuka hantar depa balik, kami pun balik. Penat gak la, aku balik mandi, teruih tido. Sekian

p/s:: lain kali nak p lagi, best plak HAHA

Friday, August 19, 2011

rindu rindu rindu ~

hyep3.. salam ramadhan buat semua..
da lame rasenye naughty gurl ta post dalam blog nieh.. hahaha..
bukannye ape.. tapi ade la sebab2 tertentunye.. heee
btw, puase pon da tinggal seminggu je lagi, then da rayer..
oppss !! jangan lupe merdeka juge ~ heee..
waahhhh !!
seronoknyeseronok~
hahaha.. ta saba na kutip duet rayer ler.. opppss !! dapat lagi ker ?
harus la kan.. mane bole ta dapat.. hahaha
btw, saye sangat3 tidak sabar ler na balek rumah.. lame giler ase ta balek..
rindu3 yang teramat sgt dah ni..hati da ade kat pahang nuh, badan ja dekat beranang nieh..
aduuhhh, lambatnye na tunggu..
ape2 pon, moge segalanye berjalan dengan lancar..
sangat2 merindui mereka semua ~  =(

I Have A Friend . . . Second Stanza

Saya ada seorang kawan. Cam bese la, aku xkan kenalkan sape dia. Pandai tapi selalu ponteng kelas. Ganas tapi dalam hati baik. layan lagu hardcore-hardcore aje. Aku sebenarnya kesian kat dia. Dia ada kekasih hati yang sangat-sangat dia sayangi. Walaupun dia dah berpisah dengan kekasihnya itu atas sebab-sebab tertentu, dan dia dah ada pengganti lain, dia masih bertanya khabar perihal bekas kekasih dia pada orang lain. Aku dan beberapa member rapat tahu hati dia macam mana. Dia antara member aku sayang. Aku takkan lupa dia. Sekarang dia tengah susah. Aku dapat rasa perubahan pada diri dia tapi aku tak boleh nak ceritakan pasal perubahan tu. Cam susah je mulut nie nak bagitahu. Dia amek berat pasal mak dia, adik beradik dia, member-member dia. Selalu tepon, mesej-mesej. Aku rindu kat dia habaq hang.

Thursday, August 18, 2011

BARAKAH RAMADHAN KALI INI

salam
hye u'll (bak kate amir huzaifah). wazzup??? chat ka? HAHA aku alhamdulillah sihat. Entry kali nie xda pape nak cite sangat la, only a few thing yang rasa nak post ja. Ramadhan kali ini memang bermakna bagi aku. Ada suka dan dukanya. HUHU

1) 3x dalam ramadhan kali ini (rasenye la kot) aku mimpi yang sama. Maybe petunjuk dari Ilahi pasal one of my problems. kali pertama kami bersembang, kali kedua mesra-mesra and kali ketiga lebih bermesra sampai pegang bahu (jangan pikir bukan-bukan plak). Kat dalam mimpi tu jugak aku rasa pelik. Aku buat endah tak endah jela mimpi nie

2) bufday aku dalam bulan nie. Baru ja lepas 16 August. Tak ramai wish sbb myb kat dalam FB aku hidden bufday aku. Aku pun tak bape suka kecoh-kecoh. yang wish kat aku naughty gurl, eqah man, haizi, my mom, adek aku (angah, imran and sofea). Adek aku sofea pakai public phone call aku. Terharu gler~ haha love u adek !!! dia dok sekolah berasrama. eh3, ada lagi sorang. bf eqah man; ejan ada anta mesej. Aku ingatkan dak umah aku sbb name same. Btw thanks guys for the wish. Love u'll.

Nie dia mesej aku. Terharu aku HAHA

"beb . . aq mungkin dh xsempat nak dtng prak nak jmpe ko . . xsmpat nak blie somthng tok ko . . nak anta surat??? lg la xsempat . . smua postman dh tido . . nak belanja?? sowi bro duit dh kering . . tp mcm mana xsempat pun . . aq x lupa ko . . mungkin aq yg t'akhir, tp bukan yg melupakan . . just sblom tdo . . nak wish . . slamat hari lahir moga panjang umo murah rezki . . hahahaha syg lu bro . . "

thanks dude~ appreciate sgt-sgt. ^_^

3) Aku dapat contact semula dgn family angkat aku setelah hampir 2 tahun lost contact. bapah ah best~. Just mesej-mesej tanya khabar, cita itu ini walaupun tak lama. Hope dapat jumpa depa suma raya nie. Aku kenal depa suma masa aku join RAKAN MUDA KHIDMAT MASYARAKAT. 10 hari. 3 ari last aku dgn kaawan-kawan lain dibawa kesebuah kampaung di TRONG, Perak. Dulu aku aktif la benda-benda cam nie, rajin ikot program tapi sekarang tak join langsung. Dlu aku bangga dengan rakan muda siap hafal lagu dia lagi.

Artis-Artis Muda Korea Yang Mati Kerana Membunuh Diri

Sekalipun cantik dan kacak, terkenal, dan kaya, kebahagian tak mudah diperoleh oleh sejumlah artis Korea ini. Mereka memilih mati muda dengan cara membunuh diri menggunakan tali gantung ataupun memotong nadi sendiri. Berikut ialah 8 artis Korea yang mati muda akibat bunuh diri.



 Jung Da Bin

Aktres dan penyanyi Jung Da Bin, mengakhiri hidupnya dengan tragis. Dia ditemui membunuh diri di apartemen kekasihnya di Seoul. Jun Da Bin membunuh diri dengan cara menggantungkan diri. Peristiwa itu terjadi pada 10 Februari 2007 lalu.

Tidak ada catatan yang ditinggalkan artis tersebut. Tetapi, menurut catatannya di blog peribadinya yang ditulis sebelum dia meninggal dunia, Jum Da Bin mengatakan dirinya sedang dilanda kemurungan dan tekanan. 


Dan inilah catatan terakhir Jun Da Bin:

“Semuanya sangat lengkap. Saya marah tanpa alasan, dan merasa saya akan menjadi gila. Ini sangat menyakitkan. Saya berasa sakit. Kepala saya sangat sakit dan membuat saya menangis. Saya seperti budak. Saya berasa seperti kehilangan diri saya, kehilangan identiti. Dan pada masa yang sama saya mendapatkan teguran. Saya berasa tenang. Tuhan sangat mencintai saya. Tuhan telah membuat saya menjadi penting dan memberikan saya keberanian. Dia mengangkat saya dan berkata saya akan baik-baik saja. Dan saya baik-baik saja.”

  


Lee Eun Joo


Aktres dan penyanyi Korea ini ditemui membunuh diri di apartemennya di Bundang, Korea Selatan pada 22 Februari 2005. Artis yang menghembuskan nafas terakhirnya pada usia 24 tahun ini membunuh diri setelah beberapa hari lulus dari Universiti Dankook.

Lee meninggal dengan cara memotong nadinya dan menggantungkan diri. Keluarganya menyalahkan penyebab kematian artis cantik ini kerana Lee Eun Joo sedang kemurungan dan mentalnya terganggu. Artis itu juga mengalami imsomnia gara-gara melakukan adegan panas dalam filem ‘The Scarlet Letter’.

Sebelum bunuh diri, Lee Eun Joo sempat menuliskan pesanan untuk ibunya. Dia menuliskan pesan itu dengan darahnya sendiri. 


Ini pesan Lee Eun Joo untuk ibunya; “Mama, saya minta maaf dan saya mencintai kamu. Saya ingin melakukan banyak perkara. Meskipun saya hidup, tetapi saya tak merasa hidup. saya tak mahu dikecewakan lagi,” pesan Lee Eun Joo.

  


 U-Nee

Januari 2007, dunia hiburan Korea kembali hangat dengan kehilangan artis kebanggaan mereka. U-Nee yang selama ini dikenali sebagai penyanyi dan aktres ditemui menggantung diri di rumahnya di Seo-Gu, Korea Selatan.

Ibu artis itu mengesahkani U-Nee menderita tekanan perasaan. Gara-gara itu, U-Nee melarikan diri dari rumah. Dia juga selama ini sangat menderita dengan populariti yang diraihnya serta masalah peribadi lainnya yang menimpa kehidupan artis tersebut.




Woo Seung Yoon
 


Berita kematian artis Woo Seung Yoon sangat mengejutkan dunia hiburan Korea. Woo Seung Yoon ditemui membunuh diri pada ketika fenomena bunuh diri sedang hangat dibicarakan di Korea. Artis itu menghembuskan nafas terakhirnya pada usia 24 tahun.

Dia ditemui pada pagi hari di rumahnya dengan keadaan yang mengerikan. Dia menggantung diri di atas almari rumahnya pada 27 April 2009. Penyebab bunuh diri artis cantik ini dipastikan kerana aktres dan penyanyi tersebut menderita tekanan yang berpanjangan.

Salah satu anggota keluarga mengatakan Woo Seung Yoon baru saja selesai menjalani pemulihan di hospital kerana tekanannya itu. Tetapi, dia tidak sanggup menghadapi kesedihan dan membuat keputusan yang sangat ekstrem.




Jang Ja Yeon

Kematian Jang Ja Yeon sangat menarik perhatian masyarakat Korea Selatan. Maklum saja, artis cantik ini adalah pendatang baru di dunia hiburan negeri Ginseng tersebut. Jang Ja Yeon ditemui mati bunuh diri di rumahnya. 

Tewasnya Jang Ja Yeon itu menjadi pembicaraan bukan kerana kematiannya sahaja yang sangat menyayat hati. Dia juga membawa beberapa nama penting dalam bisnes hiburan negara tersebut yang bertanggung jawab di atas keputusannya mengakhiri hidupnya dengan jalan bunuh diri.

Jang Ja Yeon menulis alasannya membunuh diri kerana adanya eksploitasi dan juga gangguan seksual yang dialaminya selama berkarier di dunia hiburan negara tersebut.

Dalam 7 catatan yang dibuat artis yang berlakon dalam drama popular ‘Boys Before Flowers’ sebelum dia menghembuskan nafas terakhirnya, menceritakan betapa kejamnya dunia hiburan negara itu. Dia dipaksa menjadi budak seks untuk orang-orang kaya di sana demi melancarkan kariernya sebagai artis.




 Park Yong Ha


Bintang drama popular Winter Sonata ini mengantung diri dengan kabel camcorder di rumahnya di Seoul pada 30 Jun 2010. Park, 32 tahun, membunuh diri kerana kecewa dan tekanan akibat penyakit kanser perut yang dialami ayahnya. Dia sangat menyayangi ayahnya dan merasa bersalah atas penyakit yang dideritai ayahnya. Park juga yang merawat ayahnya selama sakit, sehingga artis-penyanyi ini terpaksa berehat dari kariernya yang tengah bersinar.



Song Ji Seon

Song meninggal pada 23 Mei 2011, setelah terjun dari tingkat 19 apartemennya di Seoul. Peliknya, sebelum membunuh diri, artis ini sempat menulis di twitternya, agar polis bergegas ke tempat tinggalnya tetapi kemudian memadam tweet tersebut. Setelah disediliki, sebab Song membunuh diri adalah kerana cinta. Dia mengaku mempunyai skandal asmara dengan pemain besbol profesional, Im Taehoon (23). Namun Im meninggalkannya dan Song kecewa.



 Chae Dong Ha


Ini kes paling mutakhir, Chae Dong Ha ditemui menggantung diri di kediamannya pada 27 Mei 2011. Bekas ahli SG Wannabe ini dikhabarkan bunuh diri kerana tekanan akibat mantan pengurusnya meninggal dunia 2 tahun lalu akibat menghidu gas di sebuah bilik hotel.

Chae Dong Ha telah menulis pesanan kepada pengurusnya, yang berbunyi, 


“Ini adalah saat yang lebih menarik daripada ciuman pertamaku. Pengurus pertamaku. Temanku, dan saudaraku. Pada saat aku bertemu orang itu, aku telah menerima isi seluruh dunia. Pada 9 Jun 2009, dia tidak lagi di sisiku. Separuh hatiku masih hilang. ‘Hyung, Anda harus bahagia, okey? Janji padaku bahawa hyung akan bahagia …” 



Wednesday, August 17, 2011

Facts

1) tahukah anda jika jika korang layan wifi di public area cth macam Mcd, KFC atau mane-mane mamak dan sebagainya, seseorang boleh tgk apa yang anda layari, malah akaun-akaun anda pon bleh ditukar dgn hanya menggunakan firefox dan sedikit tools

p/s :: kene la kurangkan on9 dekat kedai mamak balik Ipoh nanti~

2) Cuba anda sebut nama anda dalam bahasa Jepun
A = ka
B = tu
C = mi
D = te
E = ku
F = lu
G = ji
H = ri
I = ki
J = zu
K = me
L = ta
M = rin
N = to
O = mo
P = no
Q = ke
R = shi
S = ari
T = chi
U = do
V = ru
W = mei
X = na
Y = fu
 Z = zi

p/s :: nama aku dalam bahasa Jepun "Katuku Kite ~"



Tuesday, August 16, 2011

Hot Fm radio online

http://player.streamtheworld.com/liveplayer.php?CALLSIGN=HOTFM

Thursday, August 11, 2011

Ape Benda niew !

Never believe in 3 people
(Sagittarius, Arius, Pisces)
They are the most selfish and mean.

Never lose 3 people
(Taurus, Cancer, Capricorn)
They are the most sincere and the lover)

Never leave 3 people
(Virgo, Libra, Scorpion)
They can keep secret, friendship and they can see your tear.

Never reject 3 people
(leo, Gemini, Aquarius)
They are the true and honest friends





p/s : : Naughty boy is Leo ~ ^_^

Wednesday, August 10, 2011

I Have A Friends . . .

Ramadhan 8
tak tahu nak post ape but aku nak kuarkan satu segment 


"I have a friends . . ."




Dibawah tajuk nie aku akan keluarkan semua perihal membe-membe aku sama ada membe kolej, membe lame, membe jauh or membe dekat asalkan mereka memegang title as my membe. Aku akan post from my eyes then my hand pen a few line that describe about them. it seems interesting for me really. HAHA Sebab mereka semua adalah kawan aku dan kawan-kawan aku really really really have a unique identity. im proud of them and luckly I have them. XD

First entry I already post in my Facebook. oh before that my friends name I will hide it because i donna want people judge them by name, face or anything. And also i donna want share my friends with u'll~ . they is mine and hope it continue forever. HEHE want to know what I have post in my Facebook? here it comes~ 


"I have a friend who was a lack of love from his father, although his father was still alive and meet regularly, but he never hate, anger and keep trying to give the best to his father. he want make his father proud of him. what I trying to say is that I'm fortunate to have such friends, and I am PROUD of him ^_^''

yeeah ! without their name. ^_^ his attitude memang menyentuh hati aku. bukan kadang-kadang tapi selalu. tiap kali aku bersama dia. dia pandai buat orang ketawa. aku tak tahu cam na nak cerita pasal dia. aku hanya ada ingatan / memory pasal behaviour dia tapi tangan aku susah nak luahkan. HAHA asyik tersenyum and tak pernah nak serius dalam kerja tapi keje dia tetap jalan walaupun tak semua.