Thursday, October 18, 2012

Raya 2012 with family

Hye guyz
Wassup??
Mesti pelik an, raya dah lame berlalu
Raya Haji plak hampir tibe, asal la aku post pasal raye ni
Ahaha
Post kali nie aku raya dengan family aku
Entri yang lepas aku post raya dengan M7 Crewz
Also one of my  big family
Aku tak bape ingat, so aku just post pic je eh =)


Baju Raye tahun 2010
Saje pakai balik, baju raya tahun nie simpan pakai time kuar dengan M7 crewz


My second little sister a.k.a Angah


My third little sister a.k.a Huda


My fourth little sister a.k.a Sofea


My adek bongsu a.k.a Amir / Imran / Im


Umah Opah di Seri Iskandar, Perak
Rumah baru tp tak baru gak la
Rumah kampung dah tak selamat, dah rosak dimakan anai-anai
And kawasan kampung tu sunyi, bahaya opah tinggal sorang-sorang



Sekitar kawasan umah kampung opah di Bota errr... tak ingat la kiri or kanan
Kalo tak salah Bota kanan.. Kampung Pasir Sena


Haaa.. nie lah opah aku.. Opah Zainab haha
Mak Ibu, time nie melawat kubur moyang
Pastu beraya umah Opah Yong Lin
Kawan baik opah, but dah macam sedare mare dah


My family.. =)
Yang kecik sekali tuh cucu Opah Yong Lin
Adek bongsu yang snap pic nie
Baru balik dari melawat kubur moyang


Picture kami 5 beradik =D
Hahaha

P/s:: Walaupun opah dah pindah ke kawasan kejiranan yang baru, but beraya di umah kampung memang tak dapat dilupakan. Lain rasenye beraya di umah kampung dengan umah dikawasan perumahan. Beruntung la sape ade umah kampung lagi, aku kecik3 je sempat rase.. yang penting malam tak berani buang air besar sebab jamban kat luar belakang kampung hahaha dah la belakang tembok umah kawasan perkuburan Islam. Wuuu~

How to treat "Kerinduan" ??

Hampir 2 tahun die pergi
Rindu sangat3 sama ini budak






Makan Pizza Hut lepas aku habis PLKN






Dalam kenangan.. 27 November 2010 
Arwah Muhammad Aeiman B. Zamri a.k.a abang/Aiman/Man
Tanah Perkuburan Kg. Bakar Bata, Tanjong Rambutan







Wednesday, October 17, 2012

Dichi Mchi

13 Oktober yang lepas ari sabtu aku bangun tengahari
Agak-agak dalam 12.30tghari cam tu lah
Terus ajak membe aku kuar pegi saloon gunting rambut
Sebelom tu membe ajak pegi Medan Gopeng beli tiket 
Die nak balik Shah Alam
Then kiteorang pusing3 la cari saloon yang agak best sikit
Ahaha
Sekali skali cari saloon baru ape salahnye an~
Jumpe kat Bercham nak ke Ipoh 
"War SG" 
Okay la gak 
Then membe ajak pegi gig kat Ampang
Ade Band Dichi Michi Jyeah ! and other band
Ramai gak yang datang.
Budak-budak biasa lerr hihihi

Then 14 Oktober pagi ari Ahad
Jam 7 aku and family aku gerak ke KL
Amek barang adek aku sebab semester break
Then anta aku lak
Sebelum tu singgah jap umah adek ayah (family one of Dichi Michi member's)
But dorang tade 
Its okay sebab kami datang pon tak bagitahu dlu and aku nak cepat
Banyak keje nak disiapkan.. Haha

Lagu Dichi Michi yang aku layan gak la:
- Sempurna
- Takkan pergi
- Fine without you


Tuesday, October 16, 2012

A parody from The Mimerzz

Hye guyz
For this post actually 'bout post on one of my group
About a parody make by my junior called "The Mimerzz"
Insider version cover by Walk off the Earth
A famous song from Gotye ft. Kimbra 
"Somebody that I use to know"

This thing is really3, very3 funny HAHAHA

video

The awkward moment (women) but more awkward fact (men)

One days a guy post on his Facebook about women stuff (bra)
How to choose the right one for women comfortable.
From one word to one word, that guy gives a perfect explanation.

But one women feel weird...
 "How can a guy give detail explanation 'bout women stuff while she actually didn't realize bout it although she usually used it"

Women said "The awkward moment is when I read this post and saw the person who post this is a guy -,-'' #oh my english.''

Then the guy replied "That moment more awkward when a gurl condemn a guy talking about their stuff well all their underwear's were designed by guyz" 

Women :: erk !!!

Me :: LOL ! it's true ! the fact~ (Laughing non-stop) 

P/s:: True story.