Sunday, February 26, 2012

Mee Kicap 25/02/2012

Kuew Tiau kicap !!!
Pagi hari Sabtu yang lepas, sempat aku mengunjungi gerai Mee kicap
Yang terletak di depan Maktab Perguruan Ipoh, Perak
Tempat yang meninggalkan nostalgik bile sesekali mengunjunginya
HAHA


Menu biasa bila datang ke kedai ini.
Kuew Tiau kicap !!!


Menu lain yang ada ialah Mee kari dengan Mee kicap




Wednesday, February 22, 2012

Pertandingan Kapal

Salam guyz
Tak de ayat nak post 
Just video pasal peristiwa yang terjadi time kelas Niche tadi
HAHA
Sempat lagi kiteorang main
Klo tahu kat lect mau mati
Tengah-tengah borink tadi terpikir nak bertanding kapal
Then pertandingan pun diadakan antara aku, hisyam dengan hadi
Mulanya kami dok sembang biasa je 3 orang
Yang lain semua khusyuk buat keje
Maybe dengar kami dok gaduh-gaduh
Tu pasal semua dok berkumpul
Jadi gelanggang plak
Lecture plak xd HIHIHI
Sape menang kene belanje maggie goreng dengan milo ais
Nie cadangan Hadi but last-last dia yang kalah
So kene belanje lah HAHA

Saksikanlah perangai tak matang kami HAHAHA

video

Thursday, February 9, 2012

Tetamu

HIHIHI 
Seperti yang di uar-uarkan pada post yang lepas
Kita akan membongkar misteri 
Siapakah dua orang tetamu yang datang ke rumah Naughty Boyz
Pada ari Khamis malam Jumaat yang lepas
Dan apakah tujuan mereka ke sini
Semuanya akan terungkai dalam blog ini hahaha
Ada gaye macam Zakiah Anas mengacara 999 x? haha
Saje jer try hihi


Dua orang tetamu yang datang tu adalah Farhan Husin and Zax Zenshiro (nama ikot FB)
Dorang datang sebab nk siapkan drawing 
Dibawah subjek construction
haha Esoknye nak anta nie
So semalaman lah menyiapkan keje 
Kerja kami kene buat Lettering
Alphabet, numbering and song.
Atas kertas tracing
Tahu tak ape tu kertas tracing or omputih kate "tracing paper" ???
Aku pon xthu sebenarnya tapi orang-orang landscape tahu la
Slalu guna tok buat or design plan nk buat rumah or hiasan laman umah.
Kertas dia macam kertas minyak.
Silap sikit kena gores, kalo silap gores kene buat baru
Aduh ! time tu terlepaslah salah satu nikmat dunia 
haha Iaitu TIDO !






Sebelah kanan lah salah seorang tetamu tu.
Yang tu Zax Zenshiro dengan Farid.
Lagi sorang yang nie~






Farhan Husin :D



Haaa! yang nie paling penting skali
Tok Lettering song
HAHA yang nia Al-Hadi punye.
Peminat setia Spongebob Squarepants 
Aku punye dah siap sehari seblom, just nak adjust sikit la an
Yang nie aku tolong buat petak-petak keliling jer
Lebih kurang kol 4pagi aku dengan Ejan kuar p minum kat mamak.




Ha ! dua orang nie tengah main game PES
Perghh! orang lain buat keje dorang sedap-sedap layan PES kat tingkat atas -_-'' ...
Aku tak tahu la sape menang or kalah haha
Aku xminat main game~

IOI Mall, Puchong

Hey3 yeazzza !
HAHAHA
Nie nak kuarkan satu lagi entry pasal aktiviti aku
Ahad malam isnin aku dengan dak2 umah aku kuar pegi jejalan kat Puchong
Tempat aku membesar kat Puchong New Village
Terkenang aku kat tempat tu sampai sekarang
Dah pegi pon rase cam nk pegi je lagi
aish
Sebenarnya kiteorg nak pegi Mines but aku ajak dorang pegi IOI Mall
Teringin nk jejakkan kaki kat situ setelah hampir 11 tahun x jejak kaki
haha
Aku xperasan perubahan kat situ 
Yela an, sebab dulu last datang umo aku baru bape tahun
Tapi yang aku ingat dlu ayah aku kalo bawak masuk situ
Mesti bawak aku naik kuda pusing.
Kat tengah-tengah IOI Mall tula then bawak makan A&W
But now, aku pegi aritu macam dah xd.
A&W pon kat tingkat 3
Dulu kalo xsilap aku ada air terjun human made but now xnampak pon
Tak perasan kot
But sedikit kecewa tak dapat tengok hahaha
Len kali kita pegi lagi eh 
Motif kiteorang kuar sebab nak main bowling
Hampir 2 tahun dok satu rumah xpernah lagi main bowling dengan dorg.
Yang pegi aku, azrin, amir, shahdi, dengan al-hadi



Sebelom main sempat lagi posing haha
Bowling kat tempat nie canggih sikit
Dia ada sensor sape xpakai stokin
Aku dengan alhadi memang xbawak stokin then xnak beli
Habis plak duit kalo beli
Tapi kat screen suruh pakai stokin
Dahsyat gak tempat tu ada sensor HAHA
last2 kene la beli gak RM2
Dah la satu game RM6 + kasut RM2
Abis duit aku kat bowling jer 
Aish



Fuhh ! tengok gaya Imam Ghazali main....


Payah sikit nak tangkap gambar Shahd nie. Makin aku kebelakang nk cari baik punya position snap, makin dia ke depan haish~


Nie plak gaya budak kampong main HAHA kampong boyz la an. 
Eh ! cam sedap jer name tuh.
Tukar name la dari Naughty Boyz ke Kampong Boyz hehe
Then nak tahu sappe juara??? .... hikhikhik

Jeng jeng jeng


Siapakah juara??? HAHA pikir sendiri..... !!!
Ajak sir Kidz confirm jatuh tangga haha
Then pi makan A&W
Sejak pindah Ipoh xpernah pegi A&W haha
So long Journey
So, skunk melantak ahhh !!!
Hoooreeeeyy !!


Minum root beer + aiskrimm. perghh !!! layan


X-men datang !!! walaupun aku Superman (kem Kalumpang Hahaha)


Adegan ini tidak sesuai untuk di lihat oleh budak di bawah umor. hehe 


With Shahdi abang Wataniah


Al-Hadi with Azrin



Seram x??? Nie Dracula nie. hehehe

P/s:: sebentar nanti akan dikeluarkan entry pasal tetamu yang datang umah Naughty Boyz pada Khamis malam Jumaat yang lepass~ siapakah??? tunggu......