Tuesday, June 18, 2013

Mesin ATM Kanak-Kanak

Okay.. Setelah agak bekurun lamanya NG ta update this blog, today NG ade story nak share dengan semua.. Pasal ape ehh ?? okay, sila refer pada title post ni ye kawan2. hehe =D

 Lets view the pic 1st.. :)

                  



Mesti semua pelik kan kenapa NG post pasal mesin ATM ni.. kekeke ~ act, NG sukaa sangat3 ngan mesin ni.. Bila dapat tau mesin ni diwujudkan, terus rasa membuak2 nak beli benda alah ni.. NG dapat tau dari sorang kawan, mesin ni ada dijual di kedai jual alat permainan. Tapi buat mase ni, NG still tak jumpa2 lagi dekat mana2 kedai yang disebutkan tu. haha. Dah nama pon kedai permainan kan, confirmlah memang untuk kanak-kanak je.. Tapi ni yang dah besar pon turut jatuh cinta dah ni, how come meyhh ?? haha..

Kalau korang semua nak tau, act mesin ni provide banyak feature yang sangat best contohnya seperti :

* 100% berkualiti tinggi.
* Secara automatik dapat mengenal pasti nilai duit syiling.
   (Boleh terus bawa ke bank, tak perlu kira secara manual)
* Reka bentuk yang indah dengan LCD skrin, bahan ABS
* Memaparkan masa / tarikh.
* Tempat penyimpanan dan pengeluaran wang
* Simpanan bermuzik, fungsi sebagai penggera.
* Fungsi Kalkulator untuk memudahkan pengiraan perbelanjaan dan lain-lain.
* Pengeluaran dengan paparan cahaya.
* Tetapan jam penggera dengan fungsi segera
* Mempunyai kata laluan dan sentiasa boleh menukar kata laluan.
* Setiap tindakan yang dibuat, akan mengeluarkan bunyi yang menarik.
* Membantu menjimatkan wang, mengelakkan pembaziran dan membantu membentuk tabiat yang baik.
* Bersaiz ringan dengan hanya 468g.
* Harga yang sangat berpatutan, range about rm45-60 ONLY !
* And ianya sangat sesuai dijadikan sebagai koleksi, perhiasan dan juga hadiah. So, anyone wanna buy for me ?? yeeayyhh.. haha =P

klik sini http://www.youtube.com/watch?v=KhF4OyS05o0 untuk tonton videonya pula.. hihi

Menarik kan ???

NG ni sukaaa berBELANJA.. Bukan namanya perempuan lah kan kalau tak suka shopping.. haha. tapi at the same time, NG akan cuba juga simpan duet even sedikit. So, dengan adanya mesin ATM yang menarik dan tertarik ni, insyaaAllah NG akan lebih sukaaa lagi simpan duet lepas ni.. kekeke ~ (yo2 o je) haha..

mood : Masih mencari mesin ATM ni. Lepas ni mesti lagi rajin nak menyimpan + boleh cepat kawenn kan NB kan ?? wehuuuu ~ =D














Monday, June 17, 2013

Buluh 4 Floria, Putrajaya 13'

Floria Putrajaya 2013 will be held from 21 - 30 Jun 13'.
Hahaha Lebih kurang seminggu yang lepas I got message from K-ct.

"Assalam. K-ct bagi no phone ***** (Bukan name sebenar NB ahaha) kat Madam Qama (Lecture NB) coz senior UMS (Universiti Malaysia Sabah) nak cari pokok buluh buat projek landscape. Nanti dia kol nak buluh ape & berape banyak..... tq"

Then petang tu my senior tu tepon. Act, senior UMS tu dlu belaja kat kolej aku (Diploma) baru masuk UMS (Degree).  Die nak 350 orkid dengan 22 jenis baka yang berbeza termasuklah orkid sabah and nak buluh. Aku pon contact membe aku jual orkid. Unfortunately, tak semua orkid yang dia ada. So aku pon terpaksa reject. Bapak sedih~ ahaha. Then senior UMS tu kate takpe, cari buluh je. Aku ingatkan nak pokok buluh ! rupe-rupenye nak batang buluh je tok buat gazebo. So, pencarian bermula ! 

Aku kenal beberapa orang asli kat kawasan tu tapi aku mintak tolong sorang jela ahaha. Masuk utan jauh gak la. Dekat dengan perkuburan orang asli. Pacat berlambak tapi nasib aku pakai but Phua Chu Kang wane kuning tu. So, tak kena lah. Baru aku tahu betapa payah nak amek huhue


Bukit tempat aku cari buluh. Hanya moto je boleh lalu. Sampai tempat aku snap pic nie jela. Pastu kene jalan kaki.


Abang Putra dengan Hafiz (student practical)



Dah tebas kena angkut keluar plak. kusss~ semangat. Miang gile tangan aku !






Rehat jap !! ahaha pastu baru angkut naik pikup. ahaha Nak anta ke Putrajaya kene naik lori. Mau aku kene saman kalau bawak naik pikup. aish ~



Senior aku masok contest antara kolej3 & Universiti. Kolej aku tiap-tiap tahun masuk tapi tahun nie tak terpilih. tade rezeki la tuh.

My senior from UMS

P/s:: Ada membe tanye kenapa aku tak keje je kat Ipoh. Kenapa nak gak cari kat Negeri Sembilan??? Aku pon sebenarnya tak tahu nak cakap ape sebabnya. Aku just boleh cakap "Maybe rezeki aku kat negeri orang. Walau ape pon Perak tetap di hati." 


Hensem tak aku ?? (Perasan.. Kah3 muka mintak penampo !!) Peace ^_^V

Adik Mukhriz & kakak Qistina

Haaa... dorang la jadi peneman aku kat pasar tani.
Sejak first aku pegi pasar tani waktu aku praktikal sampai la sekarang dah kerja.
Anak akak and abang jual santan kat sebelah.
Dari Kuala Pilah








Yang nie Abang Putra
Time praktikal die jadi supervisor aku 


Pic snap at 16-Jun-13' (Sunday)
Rambut pendek because that Notty, Notty and sooo Notty Gurl !! suh potong~ ahaha

Saturday, June 15, 2013

Hartini Nursery Part III (Banjir !!!)

Jumaat lepas 07 Jun 13'
Hujan bukan main lebat kek bumi Pantai nie.
Sampaikan Hartini Nursery kebanjiran.
This is my first experience banjir kat sini (haha perak sikit)

Pemandangan dari luar nursery. Baru lepas hantar k.ima balik. Terpaksa parking pikup kat depan.

















Pic nie plak alam kawasan nursery







P/s:: sejak ada hp baru nie rajin benor aku update


Thursday, June 13, 2013

3 Penny Chorus and Orchestra

Haip ! 
Aku nie peminat orkestra ke ha?
Mengarut dah nie.. tak habis-habis post pasal orkestra je...
Buang tabiat der !! 
Ermm.. aku pon dah lame tak dengar lagu nie.
Abang-abang aku pon dah tak pasang.
Dulu selalu dengar kat phone or kereta dorang je.
Pang ! hamek kau !! Adoi~~
Kau tu jarang balik Ipoh memang la jarang dengar dorang pasang.. Kah3

Attack-Attack - Sticky ! Sticky !

video

Lagu bawah nie selalu aku dengar @form4 - 5. Abang aku yang ajar.

The Addict - Steamroller

video

Tapi tape yang tu taruk tepi dulu ahaha
Serve internet - buka U-Tube jumpe satu group orkestra nie
"3 Penny Chorus and Orchestra"
Latar belakang: Ahlinya terdiri daripada orang-orang yang tade kaitan dengan muzik 
Contoh: Dentist, Teacher, ...etc
Tu pasal la aku usha
Tengah dok usha tu......
Pergh !! Saudara saudari cekeboom cekeboomm,
Sedap dol.. Play and sings "Call Me Maybe"

video





Monday, June 10, 2013

Hartini Nursery Part II

Hye guyz
Arini nak promote sikit tempat wa. haha
Actually this is area Hartini Homestay.
Hartini Nursery berkeluasan 2 ekar.
Hartini Homestay terletak didalam Hartini Nursery
Berkeluasan hampir 1ekar daripada keluasan Hartini Nursery
Let's see the pic

 Nak tahu something? Aku dah ada lesen lori. haha BDM 3000kg means bawah 3tan.

Bilik aku second window sebelah kiri. pikup nie la jadi kenderaan aku kalau nak kemane-mane. Baik hati boss aku; Kak Linda & husband.


Bengkel cementferro dan stor (tempat bancuh tanah dan simpan barang-barang nursery)

3 jenis apartment; Kesidang (atas) 3bilik tido dengan 3 katil queen size, di lengkapi astro, water heater, dapur dan 2 tandas berharga RM200 per night. Melur (bawah, kanan) 3 bilik tido dengan 3 katil single size, dilengkapi water heater sahaja, dapur dan 1 tandas berharga RM120 per night. Cempaka (bawah, kiri) suitable for big family; 3 bilik tido dengan 6 katil king size, dilengkapi astro, water heater, dapur dan 2 tandas berharga RM300 per night. Turut dilengkapi Wifi percuma. Eye's catcher: nursery and dam views.


Bengkel menjahit.

 Kawasan pembuangan sampah (masok jugak ker !!) masok lah ahaha dulu tempat nie tade jalan tar.

Pintu masuk kawasan dam Syarikat Bekalan Air Negeri Sembilan (SAINS). Pemandangan dari Kesidang.

Jalan masuk ke Hartini Homestay. Pemandangan dari Kesidang.

Tempat semaian pokok. Depan Homestay. Pemandangan dari Kesidang.




The end... Preview of Hartini Homestay at Hartini Nursery. =D
Update - 11 Jun 13'




Friday, June 7, 2013

#BareInMind

"When you're on your feet, we walk together with you with our's. But now you're flying, you fly with others instead of asking us to fly together with you like we always did before. So, I'm so sorry dear. I'm scared that if one day you loose your wings, we keep walking without considering you and perhaps your flying partner won't use their feet to walk with you."