Tuesday, October 25, 2011

DAB 4 In Memories Forever

video

Oktober punya cerita

salam,
Ada banyak benda nak cerita tapi di sebabkan terlampau banyak so aku just put the picture only k. Nanti aku explain la sikit-sikit pasal aktiviti sepanjang Oktober nie. Aku pun tak tahu nak taip ayat ape. so, enjoy the pic

Ok, first story nak cite pasal projek landscape yang aku kne submit and present baru-baru nie. Setelah ditanya oleh membe aku banyak kali "hang dah update blog??", "bila hang nak keluarkan cita pasal model aku" and " aku peminat setia blog hang walaupun aku xd blog, ceewaaahh~". Nie aku nak post la nie ea kawan. Start, bile Final Board arrive the submission date, beberapa hari jugak lah aku dengan kawan aku tak tido or xcukup tido. Bila dah tak cukup tido, perangai masing-masing pon pelik aja. AHAHA. Rumah sewa punya lah bersepah. Adoi !! memang sakit la nak kemas.




And then cita pasal model untuk lakaran board plak. Satu je aku nak puji membe aku nieh, dia kalau bab-bab design nie memang creative. Dia lah yg design jamban duduk - cangkuk dalam entry aku yang lepas. Harga model xyah cakap la. Nie model dia










lawa x? kira ok la bg yang first time buat model. Tema dia adalah Japanese garden and concept dia aku lupa.

Second is pasal DAB Night and days anjuran Agro Business Club untuk student Agrobusiness yang berlangsung pada 23hb Oktober yang lepas start kol 8 pagi - 12 tengahari (DAB Days) and kol 8 malam - 10.30 malam (DAB Night). Aku cerita dlu pasal DAB Days. Seperti yang tertera dalam aturcara majlis, sepatotnnya aktiviti pada pagi tu start kol 7.15pagi tapi akhirnya tergendala selama 45 minit dan hanya bermula pada pukul 8 pagi. Aku sampai kol 7.25, ingatkan aku terlambat. Sampai-sampai je padang kosong dewan pon kosong. lol. Pagi tu kami buat senam robik, maintainance in group and sukaneka. Best jugak walaupun xgemak tapi tetap menghiburkan bagi yang enjoy dengan aktiviti tu. 

Bergambar dengan senior yang sporting

My musuh tradisi haha


Pengarah DAB Days and Night dengan pensyarah (Pengerusi Agrobusiness Club)



Dak pompuan kelas aku



And malam tu plak ada DAB Night. Tema "World Tradition". Malam tu memang agak meriah la sebb ada pak arab and macam-macam kaum lagi la.
Woiii !!! hamper aku lah tuh !!!!!
Makan bersila. Style gak idea nieh
Bergambar bersama sir Kidz Omar
Dorang memang gler, tambah-tambah baju hijau duduk. Siang tadi punyalah segan. Malam muka xtahu malu HAHA !
That's all. ^_^ Sori gamba sikit jer, mane yang ada kat aku, aku upload la. 

Third, seronok gak kalau difikirkan balik pegi PLKN. Aku pon xfaham knape ramai yang xnak pegi. Update kat fb lega la xdpt. huh~ Aku dapat kat Kem Syruz, Bukit Mertajam. tahun berapa tuh lupa la 200b ke 2009. Aku ada banyak gambar time aku PLKN dlu tapi semua ada kat Ipoh. Arini aku terjumpa membe PLKN aku tu kat dalam Fb, wah seronoknye dapat tgk gambar-gambar lama. Kat Fb dia ada satu gambar time aku PLKN. Nnti aku blik Ipoh aku upload gambar-gambar yang lain. Nie gamba yang ada kat dalam Fb dia. 

HAHA gambar nie aku EXTRA LARGE !!! bagi korang nampak. ^_^ Rindunya dengan membe-membe disana. Memang kenangan yang terindah. Aku berdiri sebelah perempuan.

Lastly, nanti aku akan post slide show kami Agrobusiness students batch 4 dan sedikit gambar-gambar lain sebagai kenangan. Terima kasih.

Saturday, October 8, 2011

Gereja terbesar di asia berada di Bukit Jalil

Salam,
Dua tiga ari lepas aku dengan membe-membe aku ada buat program. Project Mini Mrketing. So, tengah prepare tok program tu, membe aku ada beritahu aku bahawa Malaysia nak membangunkan gereja terbesar di asia. Terkejut gak aku. Cam tak percaya jer. Aku risau gak dengan kewujudan gereja tu kalau ianya betul. Then aku terus cari info pasal gereja tu and terjumpa artikel mengenainya. Rasanya betul la khabar angin tu. Gereja yang bakal menjadi gereja terbesar di asia itu mempunyai unsur-unsur freemason. Di kenali sebagai CCC ( Calvary Convention Centre). Akan siap dibina bersebelahan dengan Bukit Jalil Golf & Country Club. Gereja setinggi 6 tingkat dan merupakan yang tercanggih di dunia menelan belanje lebih kurang RM 135 juta.







Aku try bukak laman web gereja nie tok lebih info but hampeh~ xleh bukak.


Disana menyediakan pusat membeli-belah, pusat pengajian, tempat ibadah dan geri-gerai makanan.

Wednesday, October 5, 2011

Dongseng

This "dongseng", always miss every moment with you "hyung". Really-really miss it even this "dongseng" avoid it feelings because of he didn't strong to poke you "hyung". sorry "hyung". That moment, only I and you "hyung", will always keep deep inside "dongseng" heart. The moment I and you wear same cloth even same colour. I hope Intimate Notice had come to Malaysia. Anyway, "gomawo hyung"

Monday, October 3, 2011

Tertanya-tanya ( ??? )

Salam, 
Ramai orang bertanya kepada aku seperti sahabat handai dengan kembar-kembar. "Kenapa kau tak tukar hp?? dah buruk." Sebab ape eh??? memang hp aku dh lame gler. Mula-mula aku pun tak tahu, tapi 2 hari lepas aku balik ke kampung halaman di Ipoh and aku dapat jawapannya. Jawapan tersebut terdapat dalam hp aku tuh. Nak tahu ape sebabnya?? meh datang selongkar hp aku. HAHA !

                          My phone Nokia 6030 (year 2007)
Aku takde duit nak beli hp baru and aku rase biar la dulu aku pakai hp nie. Dah graduate and dapat keje yang best-best baru aku beli baru. Sekurang-kurangnya aku beli atas usaha dan titik peluh aku sendiri. for the rest, my friends and my twins thank for caring about me HAHA ! appreciate walaupun benda nie kecik je korang tegor ^_^